Flin­ter­flens­jes

(9) waardeer
nagerecht 4 personen
3 9

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Aardbeien wassen, de kroontjes eraf en grote aardbeien doormidden snijden. Laat de perzikstukjes goed uitlekken. Verhit in een koekenpan 1 eetlepel vloeibare margarine. Daarin bak je het amandelschaafsel samen met de suiker tot het lichtbruin is. Je voegt het fruit toe en bakt het zachtjes 3 minuten mee. Af en toe voorzichtig omscheppen.
  2. Zeef de bloem samen met de poedersuiker en 'n mespuntje zout boven een kom. Giet daarna, terwijl je roert, de melk er heel langzaam bij. Heb je een mooi, glad beslag? Klop dan met een vork de eieren en 1 eetlepel vloeibare boter erdoor.
  3. Je gaat flensjes bakken... Verhit een paar druppels vloeibare boter in een kleine koekenpan. Schep 2 eetlepels beslag in de koekenpan en verdeel het beslag over de bodem. Bak het flensje ongeveer 30 seconden aan de ene, en 30 seconden aan de andere kant. Schuif het op een bord dat je eerst in de oven hebt voorverwarmd. En bak nog 7 flensjes. Leg ook deze op het voorverwarmde bord, zodat je een stapeltje van 8 flensjes hebt.
  4. Maak het fruit weer even warm. Schep op de flensjes een bolletje ijs en vouw ze op. Leg twee flensjes op elk bord. Fruit rondom... en smullen!

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 565 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 67 g
  • vet 26 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Bakken, dat doe je zelf!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.