Aardbeigelei met gemarineerde kiwi
Aardbeigelei met gemarineerde kiwi

Aardbeigelei met gemarineerde kiwi

45 min. bereiden
2 uur wachten
17waarderingen

Ingrediënten

500 g

aardbeien

½ fles

witte Amé

1 pakje

jellypudding aardbei

¼ zakje

verse munt

1

limoen

2 eetlepels

cactus-citroensiroop

2

kiwi's

Dit heb je nodig

  • keukenpapier

  • lage puddingvorm (inhoud 1 liter)

Aan de slag

1

Aardbeien schoonmaken, halveren, droogdeppen met keukenpapier en in puddingvorm verdelen. In pan Amé aan de kook brengen. Pan van vuur nemen, inhoud van pakje jellypudding door Amé roeren tot poeder is opgelost. Over aardbeien schenken. Laten afkoelen en in koelkast gelei in ca. 2 uur laten opstijven.

2

Blaadjes munt van takjes plukken en in reepjes snijden. Limoen schoonboenen en schil eraf raspen. Halve limoen uitpersen. In kom munt, limoenrasp, -sap en cactus-citroensiroop tot dressing roeren. Kiwi's schillen, in kleine blokjes snijden en door dressing scheppen. Platte schaal op vorm leggen. Samen keren, even schudden en aardbeigelei op schaal laten glijden. Kiwisalsa eromheen scheppen.