bewaar
Tropische ijstaart met ananas
Tropische ijstaart met ananas
bewaar

Tropische ijstaart met ananas

Spectaculair nagerecht, flambeer aan tafel.

15 min. bereiden
31waarderingen

    Ingrediënten

    4 personen

    ½

    limoen

    225 g

    roomboter marmercake

    ¼

    ananas

    50 g

    poedersuiker

    3

    middelgrote eieren

    500 ml

    vanille-ijs

    50 ml

    rum

    Dit heb je nodig

    • ovenvaste serveerschaal (40 x 15 cm)

    Spectaculair nagerecht, flambeer aan tafel.

    Aan de slag

    1

    Verwarm de ovengrill voor op de hoogste stand.

    2

    Snijd de cake in plakken (1 per persoon), leg achter elkaar op de schaal en besprenkel met het limoensap. Schil de ananas en snijd in plakken en leg op de cake.

    3

    Splits de eieren, klop de eiwitten met een mixer in een vetvrije kom stijf met de poedersuiker. De eidooiers worden niet gebruikt. Snijd het ijs in plakken en verdeel over de ananas. Verdeel het eiwit met een spatel over de bovenkant van de taart. Alles moet goed bedekt zijn.

    4

    Zet de schaal ca. 2 min. onder de grill om het eiwit te laten kleuren. Blijf erbij, het kan snel gaan. Zet de ijstaart op tafel. Sprenkel de rum over het eiwit en steek voorzichtig aan (flamberen).

    dieettipLet op met het gebruik van eieren. Het gebruik van rauwe eieren wordt met het oog op salmonellabesmetting sterk afgeraden voor kwetsbare groepen zoals, kinderen tot 5 jaar, ouderen, zieken en zwangere vrouwen. Voor deze groepen zijn recepten met rauwe eieren niet geschikt.

    Flamberen

    Instructievideo - 01:26 min.