bewaar
KIT­KAT-M&M-taart
KIT­KAT-M&M-taart
bewaar

KIT­KAT-M&M-taart

Een feestje om te zien, deze chocotaart. En een nóg groter feest om op te eten!

35 min. bereiden
45 min. oventijd
1 uur 30 min. wachten
2276waarderingen

Ingrediënten

12 porties

100 ml

volle melk

180 g

chocolade extra puur 72%

1 mespunt

zout

175 g

witte basterdsuiker

200 g

ongezouten roomboter

3

middelgrote eieren

200 g

zelfrijzend bakmeel

400 g

chocolademousse

325 g

Kitkat mini

210 g

M&M's crispy

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • springvorm (Ø 18 cm)

  • satéprikker

  • feestelijk lint

Een feestje om te zien, deze chocotaart. En een nóg groter feest om op te eten!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in met boter.

2

Breng een pan met water aan de kook. Hang er een iets kleinere pan of kom in, die het water niet mag raken. Hak de chocolade grof en laat met de melk in pan of kom smelten (au bain-marie). Laat 5 min afkoelen.

3

Klop ondertussen in een ruime kom de boter, suiker en een mespunt zout met een mixer tot een luchtige, witte massa. Dit duurt 5 min. Klop een voor een de eieren erdoor. Voeg pas een volgend ei toe als het vorige is opgenomen. Spatel het chocolademengsel door het beslag. Zeef het meel boven het beslag en spatel het er voorzichtig door. Schep het beslag in de springvorm en bak de taart in het midden van de oven in ca. 45 min. gaar. Controleer na 30 min. op gaarheid met een satéprikker. Laat de taart op een rooster 1 uur en 30 min. afkoelen.

4

Verwijder de vorm en snijd de taart horizontaal doormidden. Bestrijk 1 helft met 1 beker chocolademousse. Leg de andere helft er omgekeerd (voorzichtig) op en bestrijk de bovenkant en zijkant van de taart met de rest van de chocolademousse. Breek de KITKAT’s doormidden en zet ze rechtop rondom de taart. Strik het lint om de taart. Bestrooi de bovenkant met de M&M's.

Au bain-marie smelten

Instructievideo - 00:34 min.