- 1
- 2
- 3
Cupcakes met frambozen
Zin in cupcakes en zoek je de allerbeste recepten voor cupcakes met frambozen? Bekijk het overzicht. Lekker met een topping van roomkaas en marshmellows.
Zin in cupcakes en zoek je de allerbeste recepten voor cupcakes met frambozen? Bekijk het overzicht. Lekker met een topping van roomkaas en marshmellows.
Aantal porties
150 gram witte chocolade | |
100 gram ongezouten roomboter | |
140 gram tarwebloem | |
1 theelepel bakpoeder | |
140 gram kristalsuiker | |
4 middelgrote eieren | |
250 gram diepvries frambozen | |
15 marshmallows | |
2 eetlepel water |
papieren cupcakevormpjes
muffinvorm met 12 holtes
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Verdeel de papieren vormpjes over de muffinvorm. Breek de chocolade in stukjes en snijd de boter in blokjes.
Doe de chocolade met de boter in een glazen kom. Hang de kom in een pan met kokend water en zorg dat de kom het water niet raakt. Smelt de chocolade al roerend au bain-marie.
Zeef ondertussen de bloem met het bakpoeder en een mespunt zout boven een kom. Haal de chocolade van het vuur en meng met de suiker en eieren. Spatel vervolgens het bloemmengsel erdoor.
Houd 12 frambozen apart en laat ontdooien. Maak de helft van de bevroren frambozen fijn met je vingers en schep door het beslag. Verdeel het beslag over de muffinvorm. Bak ze in het midden van de oven in 20-25 min. goudbruin en gaar.
Neem uit de oven en laat 5 min. in de vorm op een rooster afkoelen. Laat ze vervolgens uit de vorm op het rooster minimaal 2 uur verder afkoelen.
Doe de marshmallows in een schaal met het water. Verwarm 45 sec. op 600 watt in de magnetron. Roer goed door tot een plakkerige consistentie. Bestrijk de cupcakes ermee. Garneer met de achtergehouden frambozen.