Kalkoenfilet
Kalkoenfilet

Kalkoenfilet

Kalkoenfilet, een mooi stukje vlees waarmee je kunt blijven variëren. Als hoofdgerecht met spitskool, als bijgerecht met aioli of lekker in een romige soep. Ga aan de slag met kalkoenfilet en bekijk de lekkerste recepten.

Gevulde kalkoenfilets

Gevulde kalkoenfilets

  1. Ontvel de saucijzen en doe het vlees in een kom. Schil de appel en snijd het vruchtvlees aan 4 kanten langs het klokhuis eraf. Snijd in zo klein mogelijke blokjes. Snijd de bleekselderij in even kleine blokjes als de appel. Snijd de salie fijn. Meng het worstvlees met de appel, bleekselderij, salie en het gedroogde fruit.
  2. Leg de kalkoenschnitzels tussen 2 vellen vershoudfolie, sla ze iets plat met de deegroller en rol ze uit tot dunne lappen. Verwijder de folie.
  3. Verdeel de worstvulling over de schnitzels en rol deze op. Wikkel de pancetta strak eromheen, laat de zijkanten open. Snijd de rolletjes doormidden.
  4. Verhit de boter in een braadpan of koekenpan en bak de rolletjes op middelhoog vuur rondom bruin. Zet het vuur laag en laat het vlees in 20 min. gaar worden. Hak de pecannoten grof. Snijd de rolletjes schuin door en bestrooi met de pecannoten.