Hoe moet je snijden?

Allerhande kids

- 02:03 min.

In deze video leer je van Joel en Roos hoe je groente en fruit moet snijden.

Wassen
Was eerste je groente of fruit. Daarna moet je sommige soorten ook nog schillen. Hierna kun je beginnen met snijden. Als eerste snijden we bleekselderij. Leg de bleekselderij op een snijplank en snijd het uiteinde eraf. Houd je vingers niet plat, maar buig ze, zodat ze rechtop staan. Je kunt hele kleine stukjes groente snijden of iets grotere. 

Ui
Hetzelfde doe je met ronde groente, zoals uien. Houd de ui vast met je duim, wijsvinger en middelvinger. Zorg dat je ringvinger en pink er verder vanaf staan, zodat je er niet zo makkelijk in kunt snijden. Snijd de ui verder in stukjes.

Appel
Een appel snijden begin met twee helften maken. De helften snijd je nog een keer doormidden.  Nu haal je het klokhuis eruit. Doe dit door een boogje te snijden aan beide kanten.

Mango
Een mango snijden is iets moeilijker. Leg een schone theedoek op je snijplank, zodat de mango niet weg kan glijden. Houd de mango vast op dezelfde manier als de appel en de ui. Snijd nu kleine stukjes tot aan de pit. Je kunt ook hokjes snijden in een halve mango en deze stukjes er voorzichtig uit drukken. Dan lijkt het net een egeltje!

Zo moet je dus groente en fruit snijden. Eet smakelijk!