Risotto met kip, bleekselderij en paddenstoelen

Receptvideo

- 03:50 min.

Ben je dol op risotto en op zoek naar een lekker en origineel recept? Bekijk dan de receptvideo van risotto met gerookte kip, bleekselderij en paddenstoelen en ga aan de slag! 

Risotto met kip, bleekselderij en paddenstoelen maken: 

Snipper een ui en snijd 2 tenen knoflook fijn. Ris de blaadjes van 3 takjes tijm. Snijd 6 stengels bleekselderij in blokjes van een halve cm. Verhit 3 eetlepels olijfolie in een grote pan met dikke bodem en fruit de ui, knoflook, tijm en bleekselderij 3 minuten op laag vuur.

Voeg 300 gram risottorijst toe en fruit 1 minuut mee. Breng ondertussen 1200 milliliter water aan de kook en los hier tweeënhalve biologische groentebouillontabletten in op. Voeg wat bouillon toe aan de rijst en roer tot deze is opgenomen. Voeg dan weer wat toe en ga zo door tot de rijst gaar is. Dit duurt ongeveer 20 minuten. 

Snijd ondertussen 300 gram seizoenspaddenstoelen in stukjes. Verhit een eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de paddenstoelen op hoog vuur in 3 minuten bruin. Snijd 200 gram gerookte kipfilet in repen. Doe bij de paddenstoelen in de pan en bak 1 minuut mee. Roer de paddenstoelen en kip door de risotto.

Zo maak je risotto met kip, bleekselderij en paddenstoelen. Eet smakelijk!