Timballo

Receptvideo

- 05:59 min.

Ben je op zoek naar een lekker Italiaans recept dat ook nog eens een pronkstuk op tafel is? Probeer dan eens timballo met spinazie,  kip, Italiaanse kruiden en penne.

Stap-voor-stap timballo maken
Snipper 3 uien en snijd 2 tenen knoflook fijn.
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een hapjespan en fruit de helft van de ui 5 minuten. Voeg de helft van de knoflook toe. Bestrooi 4 kippenbouten met peper en zout en bak 5 minuten mee. Snijd de salie uit een bakje Italiaanse kruidenmix in reepjes en doe samen met de tijm bij de kip. Voeg 400 gram tomatenblokjes toe en laat 35 minuten op laag vuur stoven. Breng op smaak met peper en zout. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een andere koekenpan en fruit de rest van de ui 5 minuten. Voeg de rest van de knoflook toe. Snijd de naaldjes van 2 takjes rozemarijn uit de Italiaanse kruidenmix fijn en voeg toe. Voeg 300 gram spinazie in porties toe en bak tot deze is geslonken. Laat even afkoelen en druk in een vergiet het vocht uit de spinazie. Roer 250 gram ricotta erdoor en breng op smaak met peper en zout. Verwarm de oven voor op 190 graden. Kook 400 gram penne beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Neem de kip uit de saus en snijd het vlees van het bot. Verwijder de takjes tijm uit de saus en doe het vlees weer in de pan.

Timballo opbouwen
Bekleed de bodem van een hoge ronde ovenschaal of vuurvaste pan met bakpapier en bestrijk de randen met wat olijfolie. Leg een takje oregano uit de Italiaanse kruidenmix op het bakpapier en beleg met penne. Maak een opstaande rand. Schep de kipvulling erin en dek af met penne. Maak nog een opstaande rand. Rasp 150 gram Parmezaanse kaas. Klop 6 eieren los met 125 milliliter slagroom, de Parmezaanse kaas en peper en zout. Schenk de helft van het eimengsel over de pasta. Schep het spinaziemengsel erop en strijk het glad. Schenk de rest van het eimengsel erover. Bak de timballo in het midden van de oven in ongeveer 1 uur gaar. Draai ‘m om op een bord en laat nog 15 minuten rusten.

Zo maak je timballo. Eet smakelijk!

Ben je op zoek naar een lekker Italiaans recept dat ook nog eens een pronkstuk op tafel is? Probeer dan eens timballo met spinazie,  kip, Italiaanse kruiden en penne.

 

Stap-voor-stap timballo maken:
Snipper 3 uien [http://www.youtube.com/watch?v=yyGuFQ54PZs]

en snijd 2 tenen knoflook fijn [http://www.youtube.com/watch?v=4EfjKVqx1hI].
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een hapjespan en fruit de helft van de ui 5 minuten. Voeg de helft van de knoflook toe. Bestrooi 4 kippenbouten met peper en zout en bak 5 minuten mee. Snijd de salie uit een bakje Italiaanse kruidenmix in reepjes en doe samen met de tijm bij de kip. Voeg 400 gram tomatenblokjes toe en laat 35 minuten op laag vuur stoven. Breng op smaak met peper en zout. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een andere koekenpan en fruit de rest van de ui 5 minuten. Voeg de rest van de knoflook toe. Snijd de naaldjes van 2 takjes rozemarijn uit de Italiaanse kruidenmix fijn en voeg toe. Voeg 300 gram spinazie in porties toe en bak tot deze is geslonken. Laat even afkoelen en druk in een vergiet het vocht uit de spinazie. Roer 250 gram ricotta erdoor en breng op smaak met peper en zout. Verwarm de oven voor op 190 graden.Kook 400 gram penne beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.Neem de kip uit de saus en snijd het vlees van het bot. Verwijder de takjes tijm uit de saus en doe het vlees weer in de pan.

 

Timballo opbouwen

Bekleed de bodem van een hoge ronde ovenschaal of vuurvaste pan met bakpapier en bestrijk de randen met wat olijfolie.Leg een takje oregano uit de Italiaanse kruidenmix op het bakpapier en beleg met penne. Maak een opstaande rand. Schep de kipvulling erin en dek af met penne. Maak nog een opstaande rand. Rasp 150 gram Parmezaanse kaas.Klop 6 eieren los met 125 milliliter slagroom, de Parmezaanse kaas en peper en zout. Schenk de helft van het eimengsel over de pasta.Schep het spinaziemengsel erop en strijk het glad. Schenk de rest van het eimengsel erover. Bak de timballo in het midden van de oven in ongeveer 1 uur gaar.Draai ‘m om op een bord en laat nog 15 minuten rusten.

 

Zo maak je timballo. Eet smakelijk!