Boterhart

Receptvideo

- 03:34 min.

Made with love! Verras je geliefde met een romantisch gerecht. Wat dacht je van een verleidelijk boterhart gevuld met spijs?

Boterhart maken:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Teken op een stuk karton een hart van ongeveer 25 centimeter hoog en 20 centimeter breed en knip het uit. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Rasp de gele schil van een schoongeboende citroen.
Splits 2 eieren en klop de eidooiers in een kom los met 2 eetlepels melk. Kneed de helft van het eimengsel en het citroenrasp door 450 gram amandelspijs. Stapel 5 plakjes ontdooid roomboterbladerdeeg op elkaar en rol met een deegroller uit op een met bloem bestoven werkblad tot een lap van 26 centimeter. Herhaal met nog 5 plakjes ontdooid bladerdeeg.

Hart van spijs
Leg het kartonnen hart op een deeglap en snijd het met een scherp mes uit. Maak zo nog een hart. Leg 1 hart op de bakplaat. Verdeel de amandelspijs op het deeg, maar laat een rand van ongeveer 2 centimeter rondom vrij.
Bestrijk het deeg rondom met het eimengsel. Leg het tweede hart erop en druk de randen goed aan. Bestrijk het hart met de rest van het ei. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak het hart in ongeveer 25 min. goudbruin en gaar. Laat het hart op een rooster afkoelen.

Zo maak je een boterhart. Eet smakelijk!