Pekingeend

Receptvideo

- 05:00 min.

De beste nummers uit het oosten. Zoals pekingeend, deze Aziatische klassieker maak je heel eenvoudig zelf.

Pekingeend maken:
Doe 250 gram bloem in een kom. Meng er al roerend 125 milliliter heet water in een dun straaltje door. Kneed tot een soepel deeg. Laat het deeg 30 minuten afgedekt rusten.

Oosterse marinade
Snijd 1 prei en 1 komkommer in dunne reepjes van 4 centimeter lang. Verwijder daarbij de zaadlijsten van de komkommer. Doe 4 eetlepels sojasaus, 1 eetlepel citroensap, 2 eetlepels vloeibare honing en 2 eetlepels droge sherry in een kom en roer tot marinade. Leg 600 gram eendenborstfilet met de velkant naar boven in de marinade en laat 30 minuten marineren.

Deeglapjes maken
Verwarm de oven voor op 175 graden. Rol het deeg met een deegroller uit tot een lange rol van 40 centimeter. Snijd de rol in 16 gelijke stukken. Rol elk stuk uit op een met bloem bestoven werkblad tot een rond lapje van 6 centimeter doorsnede. Bestrijk de bovenkanten van de deeglapjes met 2 theelepels sesamolie. Leg telkens 2 deeglapjes met de oliezijde op elkaar, zodat er 8 stapeltjes ontstaan.

Aanbraden
Neem de eendenborstfilets uit de marinade en dep droog met keukenpapier. Verhit 2 eetlepels arachideolie in een koekenpan. Bak de eendenborstfilets op de velkant 2 minuten. Keer en bak nog 1 minuut. Leg de eendenborstfilets met de velkant naar boven in de ovenschaal. Schenk de marinade erover en bestrooi met peper. Zet 12 tot 15 minuten terug in de oven.
De binnenkant van het vlees wordt dan mooi rosé.

Pannenkoekjes
Rol ondertussen de dubbele pannenkoekjes samen uit tot een dunne cirkel van 15 centimeter doorsnede. Verhit 1 of 2 koekenpannen zonder olie of boter en bak in elke pan een dubbele pannenkoek 1 tot 2 minuten per kant tot het deeg droog is en lichtbruine vlekken heeft. Trek de pannenkoek van elkaar als ze nog warm zijn en houd warm op een bord onder aluminiumfolie.

Eet smakelijk!
Doe de prei in een kom en schenk er kokend water op en laat 1 minuut staan. Giet af. Snijd de eendenborstfilets in plakken en snijd eventueel het vel eraf. Doe in een schaal en serveer met de pannenkoekjes, prei, komkommer en hoisinsaus.

Zo maak je pekingeend. Eet smakelijk!