Tompouce met zalm en asperges

Receptvideo

- 04:11 min.

Ben je op zoek naar een lekker recept met asperges? Probeer dan eens deze tompouce met zalm en asperges.

Tompouce met zalm en asperges maken:
Splits 1 ei; het eiwit wordt niet gebruikt. Klop de eidooier los. Snipper 1 sjalot. Schil 12 witte asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant. Leg de asperges in een pan met koud water en breng aan de kook. Kook ze 5 minuten en zet het vuur uit. Laat ze nog 10 minuten met de deksel op de pan staan.

Bladerdeeg bakken
Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden. Halveer 4 plakjes bladerdeeg en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Prik er met een vork gaatjes in. Bestrijk met de eidooier. Bak het bladerdeeg in de oven in ongeveer 8 minuten goudbruin. Neem uit de oven en laat afkoelen.

Saus maken
Verhit ondertussen 25 gram boter in een steelpan en fruit de sjalot 3 minuten. Voeg 50 milliliter Martini extra dry toe en laat 3 minuten inkoken. Voeg 250 milliliter slagroom toe en laat op laag vuur in ongeveer 8 minuten inkoken. Zeef de saus en breng op smaak met peper en zout. Halveer de asperges in de lengte. Leg op elk bord een plakje bladerdeeg. Leg er een plakje gerookte zalm op en 3 halve asperges. Schep er wat saus over. Leg er weer een plakje gerookte zalm en 3 halve asperges op en dek af met een plakje bladerdeeg. Zo maak je ‘n tompouce met zalm en asperges.