Kip met za’atar en Siciliaanse couscous

Receptvideo

- 03:11 min.

Zoek je een couscousrecept? Kies voor dit recept en ga eens voor Siciliaans: couscous met rozijnen, spinazie en kipfilet. Met kruiden uit het Midden-Oosten.

Kip met za’atar en Siciliaanse couscous maken:
Breng in een ruime pan 250 milliliter water met 1 eetlepel olijfolie aan de kook. Neem de pan van het vuur en voeg 250 gram couscous en 50 gram rozijnen toe. Laat afgedekt 2 minuten wellen. Rasp de oranje schil van 1 sinaasappel en schep het rasp en 2 eetlepels olijfolie door de couscous. Roer los met een vork en voeg peper en eventueel zout toe.

Kip en spinazie
Verhit een grillpan en bestrijk 380 gram kipfilet à la minute met 2 eetlepels olijfolie en bestrooi met peper. Gril de kipfilets 2 minuten per kant, tot ze goudbruin en gaar zijn. Snijd 2 tenen knoflook fijn. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een hapjespan. Fruit de knoflook 30 seconden. Voeg 600 gram spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken. Voeg peper toe. Verdeel de couscous en spinazie over 4 borden. Leg de kipfilet erbij en bestrooi met 2 theelepels za’atar. Zo maak je kip met za’atar en Siciliaanse couscous.