Madeleines met amandel en sinaasappel

Receptvideo

- 03:07 min.

Een madeleine is een klein Frans schelpvormig cakeje afkomstig uit Commercy in Lotharingen. In deze receptvideo zie je hoe je heerlijke madeleines met amandel en sinaasappel maakt.

Madeleines met amandel en sinaasappel maken:
Smelt 200 gram boter in een steelpan. Roer er 60 milliliter volle melk door. Breek 3 eieren boven een kom en voeg 100 gram fijne kristalsuiker toe. Klop met een mixer 5 minuten.

Amandelspijs
Snijd 150 gram amandelspijs fijn en voeg toe. Klop 1 minuut mee. Meng 200 gram bloem en 8 gram bakpoeder in een kom. Rasp de oranje schil van een sinaasappel en voeg toe. Doe het botermengsel bij het eischuim en spatel in delen de bloem erdoor. Zet afgedekt minimaal 1 uur en maximaal 12 uur in de koelkast.

Madeleines bakken
Verwarm de oven voor op 190 graden. Vet een madeleinvorm met 12 holtes in en verdeel met 2 eetlepels de helft van het beslag over de holtes. Tip: bestrooi de ingevette vorm met wat bloem, dan krijg je de madeleines er nog makkelijker uit. Bestrooi het beslag met 2 eetlepels amandelschaafsel. Bak ongeveer 8 minuten in de oven tot ze goudbruin en bol zijn. Neem de madeleines uit de oven en laat op een bord glijden. Bak er zo nog 12. Serveer direct. Zo maak je madeleines met amandel en sinaasappel.