Popcorn maken

Instructievideo

- 01:20 min.

In deze instructievideo laten we je zien hoe je popcorn kunt maken. Popcorn is gepofte suikermaïs. Je gebruikt voor popcorn gedroogde maïskorrels.

Popcorn maken:
Zet een grote pan op het vuur en schenk er een dun laagje zonnebloemolie in. Zorg dat de hele bodem met olie bedekt is. Laat de olie goed heet worden maar niet walmen. Om te testen of de olie heet genoeg is, kun je een paar korrels in de pan doen. Gaan ze meteen hard rond draaien dan is de olie heet genoeg. Doe een laag gedroogde maïskorrels in de pan en doe de deksel erop. Schud de pan zodat alle korrels met olie bedekt worden. Doe niet te veel maïskorrels in de pan, want de korrels worden 7 tot 8 keer zo groot. Wil je meer maken, dan doe je dat in porties.

Poppen
Laat ze rustig poppen en schuif de deksel een beetje schuin op de pan zodat de stoom kan ontsnappen. Schud de pan nog een keer. Zet het vuur uit als er geen maïskorrels meer poppen. Laat de deksel nog even op de pan zodat ook de laatste korrels popcorn kunnen worden.

Zout of zoet?
Bestrooi voor een zoute variant de popcorn met een halve theelepel zout en schud de pan nog een goed. Voor zoete popcorn strooi je er een eetlepel poedersuiker over en schud je de pan. Zo maak je popcorn.