Broccoli-geitenkaasquiche

Receptvideo

- 03:35 min.

Avondje Frans koken op het programma? Probeer dan eens deze lekkere quiche met courgette, geitenkaas en munt.

Broccoli-geitenkaasquiche maken:
Verwarm de oven voor op 220 graden. Smelt 50 gram boter. Maal 6 sneetjes Allinsonbrood, 95 gram hazelnoten en de blaadjes van 20 gram peterselie fijn in een keukenmachine. Voeg 1 ei en de gesmolten boter toe.

Quichevorm bekleden
Bedek een hele ingevette quichevorm met een doorsnede van 26 centimeter met het mengsel en bak ongeveer 10 min. in de oven. Snijd ondertussen 2 rode uien uien in halve ringen en 600 gram broccoli in roosjes. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de ui 2 minuten. Kook de broccoli 4 minuten. Giet af, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Schep de broccoli in de quichevorm. Meng in een kom 125 milliliter slagroom met 4 eieren. Verkruimel er 200 gram zachte geitenkaas boven. Voeg 2 theelepels gedroogde rozemarijn, de ui met de olie, peper en eventueel zout toe. Schenk over de broccoli.

Quiche bakken
Bak de quiche onder in de oven in ongeveer 30 minuten gaar. Dek de quiche halverwege de baktijd af met aluminiumfolie als hij te donker wordt. Zo maak je ’n broccoli-geitenkaasquiche.