Kokosmakronen met chocolade

Receptvideo

- 01:54 min.

Wie is er niet dol op? Hollandse kokosmakronen! Ga aan de slag met dit heerlijke recept voor kokosmakronen met chocolade.

Kokosmakronen met chocolade maken:
Verwarm de oven voor op 170 graden. Splits 4 eieren. Doe de eiwitten in een ruime kom. De eidooiers worden niet gebruikt. Voeg 250 gram gemalen kokos en 250 gram fijne kristalsuiker toe aan de eiwitten en meng met een houten lepel snel tot een samenhangend beslag. Vorm 10 onregelmatige bergjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de kokosmakronen in het midden van de oven in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat afkoelen.

Chocolade smelten
Breek of hak 50 gram pure chocolade in kleine stukjes en doe in een glazen of metalen kom die in een pan kan worden gehangen. Zet een pan op het vuur met een laagje water er in. Houd tegen de kook aan en hang de kom in de pan. Zorg dat de kom het water niet raakt. Smelt de chocolade. Dit noemen we au bain-marie. Besprenkel de bovenkanten van de kokosmakronen met behulp van een vork met chocolade. Zo maak je kokosmakronen met chocolade.