Halve kreeftenstaarten met pittige limoendip

Receptvideo

- 02:17 min.

Wil je eens lekker uitpakken voor een etentje? Met deze halve kreeftenstaarten met pittige limoendip zet je iets heel speciaals op tafel. En dat is echt niet zo moeilijk, in de video wordt alles stap voor stap uitgelegd.

De pittige limoendip
Schil 1 eetrijpe mango en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de helft van 15 gram koriander grof en meng met de mango. Snijd de rest van de koriander fijn. Rasp de groene schil van 1 limoen en pers één helft uit. Snijd de andere helft in parten. Meng het limoenrasp en -sap met een halve eetlepel harissa, 3 eetlepels kokosmelk, 2 eetlepels crème fraîche light en de fijngesneden koriander tot een dip. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Kreeft grillen
Halveer 2 kreeftenstaarten door met een groot, scherp mes in de lengte door het pantser te snijden. Verhit een grillpan en gril de gehalveerde kreeftenstaarten in ongeveer anderhalve minuut per kant gaar. Als het kreeftenvlees niet meer doorschijnend is, is het gaar.

Borden opmaken
Verdeel 80 gram slamelange landkers en de blokjes mango over 4 borden en leg er een halve kreeftenstaart op. Serveer met de dip en een partje limoen. Zo maak je halve kreeftenstaarten met pittige limoendip.