Ovenschotel mediterrane groenten

Receptvideo

- 02:21 min.

Deze mediterrane ovenschotel is vegetarisch en zit bomvol groenten. Je maakt ‘m makkelijk en snel, bekijk de receptvideo voor een stap voor stap uitleg.

Voorbereiden
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd 2 aubergines in plakken van een halve centimeter. Doe hetzelfde met anderhalve courgette en 8 trostomaten. Snijd 2 rode uien in ringen. Vet een ronde ovenschaal met een doorsnede van 26 centimeter in. Maal met een staafmixer 8 eetlepels olie en 2 tenen knoflook tot knoflookolie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Groenten bakken
Verhit 1 eetlepel knoflookolie in een koekenpan en bak de aubergine in delen 5 minuten op middelhoog vuur. Gebruik voor het volgende deel weer 1 eetlepel knoflookolie. Keer halverwege. Meng de rest van de knoflookolie door de courgette.

Ovenschotel
opbouwen Zet om en om de plakjes aubergine, courgette, tomaat en ui rechtop in de schaal. Knip de takjes van 15 gram rozemarijn in vieren en stop ze tussen de groenten. Houd een paar stukjes achter. Rooster de groenten in de oven in ongeveer 40 minuten gaar. Garneer met de rest van de rozemarijn. Zo maak je ovenschotel met mediterrane groenten.