Quiche met gorgonzola en vijg

Receptvideo

- 03:02 min.

Zoek je een origineel recept met pompoen? Probeer hem eens te vullen! Met bospaddenstoelen bijvoorbeeld. Hoe je dat doet, zie je in deze receptvideo.

Bodem van filodeeg
Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat 5 vellen filodeeg ontdooien en dek af met een vochtige theedoek om uitdroging te voorkomen. Smelt 50 gram boter in een steelpan. Vet een langwerpige quichevorm van 12 bij 35 centimeter, met een losse bodem, in. Verdeel 2 vellen ontdooid filodeeg over de bodem van de vorm en bestrijk met gesmolten boter. Leg hier weer 2 vellen ontdooid filodeeg op en bestrijk met boter. Leg het laatste vel filodeeg in het midden en bestrijk ook met boter. Vouw de overhangende randen losjes naar binnen. Bak de bodem ongeveer 10 minuten in het midden van de oven.

De vulling
Maak 250 gram kastanjechampignons schoon en halveer de kleine champignons. Snijd de grotere in drieën. Meng 200 gram crème fraîche met 100 gram pikante gorgonzola en 1 ei tot een egaal mengsel. Verdeel het over de bodem. Leg de champignons hier op, naast elkaar en met de snijkant naar boven. Bak ongeveer 15 minuten in het midden van de oven gaar.

Maak de quiche af
Snijd ondertussen 1 verse vijg in 8 parten. Neem de taart uit de oven en laat hem iets afkoelen. Verdeel de vijg erover en schenk er 2 eetlepels crema balsamico in streepjes over. Garneer met 8 blaadjes basilicum. Zo maak je quiche met gorgonzola en vijg.