Minipizza’s met salami of zalm

Receptvideo

- 02:35 min.

Een lekker hapje voor zowel vlees- als visliefhebbers. Met deze minipizza’s maak je iedereen blij! Bekijk de video om te zien hoe je ze maakt.

Kneed het tot een soepel deeg
Meng 200 gram biologische tarwebloem, een half zakje gist en een mespunt zout in een kom. Voeg 1 eetlepel extra vierge olijfolie en 125 milliliter lauw water toe. Kneed het tot een soepel deeg. Dek af met een vochtige, schone theedoek. Laat het deeg op een warme en tochtvrije plek 45 minuten rijzen. Verwarm ondertussen de oven voor op 220 graden.

Rollen, bakken en beleggen
Snijd 4 trostomaten elk in 5 plakken. Verdeel het deeg in 20 balletjes. Rol elk balletje met een deegroller uit tot een rondje met een doorsnede van 8 centimeter en leg ze op met bakpapier beklede bakplaten. Bestrijk de deegrondjes met 3 eetlepels groene pesto, maar laat de randjes vrij. Leg daarop een plak tomaat en bestrooi met 75 gram gemalen belegen kaas. Bak de pizza’s in het midden van de oven in ongeveer 15 minuten goudbruin en knapperig. Neem de pizza’s uit de oven en laat ze 2 minuten afkoelen. Beleg 10 pizza’s met 100 gram salamiplakjes en de rest van de pizza’s met 100 gram gerookte zalm. Garneer met 40 gram rucola. Zo maak je minipizza’s met salami of zalm.