Tweekleurenpaprikasoep

Receptvideo

- 02:38 min.

Dit is niet zomaar een paprikasoep, deze soep is een mix van twee kleuren. Heel gezond door alle groenten en leuk om met kinderen te maken. Met deze video lukt het zeker!

Snijden en fruiten
Snipper 2 uien. Snijd 2 groene en 2 rode paprika's in stukjes en snijd 4 tastytomtomaten in blokjes. Verhit in 2 pannen elk 1 eetlepel olie. Verdeel de ui over de pannen en fruit 5 minuten. Roer regelmatig.

Rode pan, groene pan
Voeg aan 1 pan de rode paprika, tomaat, 1 groentebouillontablet en 250 milliliter water toe en breng aan de kook. Voeg aan de andere pan de groene paprika, 300 gram diepvriestuinerwten, 1 groentebouillontablet en 250 milliliter water toe en breng aan de kook. Laat de soepen 10 minuten op laag vuur koken. Snijd de tomaten in partjes en snijd de bosui in ringetjes. Neem de pannen van het vuur en pureer beide soepen met een staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout en verwarm nog 2 minuten.

Twee kleuren schenken
Doe de soepen elk in een maatbeker en schenk ze tegelijkertijd in een bord voor een mooie scheiding. De groene soep is iets dikker dan de rode soep. Schenk deze iets sneller, zodat je een eerlijke verdeling krijgt. Zo maak je tweekleurenpaprikasoep.