Caesarboerenkool

Receptvideo

- 03:56 min.

Geef eens een andere draai aan de oer-Hollandse boerenkoolstamppot. Deze caesar-boerenkool staat binnen een half uur op tafel. Lekker met een frisse citroen-ansjovisdressing, Parmezaanse kaas en croutons.

Goudbruine croutons
Verwarm de oven voor op 180 graden. Scheur 2 afbakciabattina’s in stukjes en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel het brood met 2 eetlepels olijfolie en bestrooi met peper en eventueel zout. Rooster in ongeveer 10 minuten in het midden van de oven goudbruin. Laat de croutons afkoelen.

Lekker met mosterdzaad
Verhit ondertussen 2 eetlepels olijfolie in een hapjespan en voeg de boerenkool in delen toe. Bak al omscheppend 4 minuten op hoog vuur. Meng er 1 eetlepel mosterdzaad door en schep het op een grote, platte schaal.

Citroen-ansjovisdressing
Rasp de gele schil van 1 citroen en pers de vrucht uit. Snijd 6 ansjovisfilets in olijfolie fijn en meng met het citroenrasp en -sap. Pers er 1 teen knoflook boven en roer er 250 milliliter kookroom door. Breng de dressing op smaak met peper en eventueel zout.

Gebakken kipfilethaasjes
Verhit 2 eetlepels olijfolie in de hapjespan en bak 300 gram kipfilethaasjes 5 minuten op middelhoog vuur. Keer regelmatig. Verdeel de kip en 30 gram kappertjes over de boerenkool. Besprenkel met de dressing, bestrooi met de croutons en schaaf er 75 gram Parmezaanse kaas over. Zo maak je caesarboerenkool.