Oosterse boerenkoolstamp

Receptvideo

- 02:18 min.

Hollands genieten met een Oosters tintje. Met boemboe groene curry, hoisin woksaus en sesamzaad serveer je een verrassend lekkere Oosterse boerenkoolstamp.

Boemboe groene curry
Schil 1.2 kilo kruimige aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Doe met 100 gram boemboe groene curry in een ruime pan met water en kook in 20 minuten gaar. Halveer ondertussen 4 speklapjes en schep het vlees om met 2 eetlepels hoisin woksaus.

Geroosterd sesamzaad
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster 2 eetlepels sesamzaad 3 minuten. Laat het afkoelen op een bord. Voeg, als het water van de aardappelen 10 minuten kookt, 600 gram boerenkool toe.

Goudbruine speklapjes
Verhit 1 eetlepel zonnebloemolie in de koekenpan. Bak de speklapjes in 15 minuten goudbruin en gaar. Keer ze regelmatig. Giet de aardappelen en boerenkool af en doe het terug in de pan. Voeg 200 milliliter kokosmelk toe en stamp fijn. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Maak af met een bosuitje
Snijd 3 bosuitjes in ringetjes en meng door de stamppot. Serveer de boerenkool met de speklapjes en bestrooi met het sesamzaad. Zo maak je oosterse boerenkoolstamp.