Vegetarische rijstvelloempia’s

Receptvideo

- 03:17 min.

Wil je een lekker Aziatisch voorgerecht serveren vanavond? Dan zit je met dit recept helemaal goed. Rollen maar!

Dip maken
Hak 50 g pinda’s fijn en doe in een kom. Snipper 1 kleine rode ui zo fijn mogelijk en doe bij de pinda’s. Snijd 5 gram koriander fijn. Voeg samen met 100 milliliter Thaise zoete chilisaus en 2 eetlepels water toe aan de pinda’s. Pers 1 limoen uit, doe het sap bij de dip en roer door.

Mihoen koken
Bereid 80 gram mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met zout. Spoel koud en doe in een kom. Rasp 200 gram winterpeen fijn in een keukenmachine. Doe het in een kom en meng er 2 eetlepels Japanse sojasaus door. Snijd 100 gram sugarsnaps in de lengte in reepjes. Kook 1 minuut in wat water. Giet af en spoel koud. Doe ze in een kommetje.

Rijstvellen bereiden
Vul een schaal of diep bord tot halverwege met lauwwarm water. Week hierin een rijstvel 20 seconden en leg op een schone plank of werkblad. Als de rijstvellen aan de snijplank of het werkblad blijven plakken, leg ze dan op een schone, vochtige theedoek en werk snel. Leg in het midden van het vel een in stukjes gescheurd muntblaadje en wat koriander.

Rollen maar!
Leg er wat wortel, mihoen, sugarsnapreepjes en wat van 25 gram pinda’s op. Zorg dat de vulling de vorm van een rolletje van ongeveer 7 bij 3 centimeter heeft. Vouw het rijstvel over de vulling, vouw de zijkanten naar binnen en rol op. Maak zo nog 11 rijstvelloempia’s. Serveer met de dip. Zo maak je vegetarische rijstvelloempia’s.