Romige gratin van zoete aardappel en pinda

Receptvideo

- 01:53 min.

Wil je dit weekend of tijdens een feestdagen een lekker bijgerecht met zoete aardappel serveren? Succes verzekerd met deze romige gratin.

Plakjes maken
Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil 1 kilo zoete aardappelen. Snijd met een keukenmachine in dunne plakjes. Meng in een ruime schaal 330 milliliter coconut cream met 100 gram pindakaas, 1 theelepel sambal oelek en 50 gram seroendeng. Meng de aardappelplakjes erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

In de ovenschaal
Vet een ovenschaal van 30 bij 20 centimeter in en schep het aardappelmengsel erin. Zorg ervoor dat de plakjes zo veel mogelijk plat liggen. Dek de schaal af met aluminiumfolie en bak ongeveer 20 minuten in het midden van de oven. Verwijder de folie en bak in nog ongeveer 25 minuten goudbruin en gaar.

Rode peper snijden
Snijd ondertussen het steeltje van 1 rode peper. Rol de peper tussen je handen, zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in ringetjes. Neem de gratin uit de oven en bestrooi met de rode peper. Zo maak je romige gratin van zoete aardappel en pinda.