Pastasalade met ham, courgette en perzik

Receptvideo

- 01:56 min.

Zoete perzik en romige mozzarella met zoute parmaham, een goddelijke combi. Bekijk de receptvideo van Allerhande en ga aan de slag.

Kook 300 gram pipe rigate pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en spoel koud onder stromend water.

Citroen
Rasp ondertussen de gele schil van 1 citroen en pers 1 helft uit. Snijd 20 gram selderij fijn. Snijd het steeltje van 1 rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn.

Courgette en perzik grillen
Snijd 2 courgettes in de lengte in dunne plakken. Bestrijk met 2 eetlepels olijfolie. Snijd 4 perziken langs de pit doormidden. Draai de helften in tegengestelde richting los en verwijder de pit. Bestrijk de snijkanten met 1 eetlepel olijfolie. Verhit een grillpan zonder olie of boter en gril de courgette 4 minuten. Keer halverwege. Gril de perziken 2 minuten op de snijkant.

Dressing maken
Meng het citroenrasp, 2 eetlepels citroensap, de rode peper, selderij en 4 eetlepels olijfolie tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de dressing om met de pasta en verdeel over een grote platte schaal. Schep er 80 gram jonge bladsla met babyspinazie door.

Ham en kaas
Scheur 250 gram buffelmozzarella in stukjes en scheur 70 gram parmaham ook in stukken. Verdeel samen met de courgette en perzik over de salade en bestrooi met peper.