Vegabolognese met kastanjechampignons

Receptvideo

- 01:34 min.

Vegetarische bolognesesaus: geen vlees, maar wel extra veel groenten. Ook lekker voor niet-vegetariers! Serveer met pasta.

Groenten snijden en bakken
Snijd 500 gram kastanjechampignons fijn. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een wok en bak hierin de champignons op hoog vuur in 10 minuten bruin. Roer regelmatig. Snipper ondertussen 1 ui en snijd 2 tenen knoflook fijn. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een braadpan en fruit hierin op laag vuur de ui en knoflook 2 minuten.

Schil 100 gram winterpeen en snijd in blokjes van een halve bij een halve centimeter. Snijd 150 gram bleekselderij in stukjes van een halve bij een halve centimeter. Voeg de peen en bleekselderij toe en fruit 5 minuten mee. Zet het vuur hoog en voeg 800 gram gepelde tomaten toe. Breng aan de kook en zet het vuur laag. Doe de champignons erbij.

Bolognesesaus koken
Bind 20 gram Italiaanse kruidenmix samen met een stukje keukentouw en voeg toe. Laat op laag vuur zonder deksel 30 minuten zachtjes koken. Roer regelmatig. Verwijder de kruiden. Breng op smaak met 1 theelepel suiker, peper en zout.