Duimafdrukkoekjes

Receptvideo

- 02:22 min.

De kuiltjes in de koek (ja, die maak je echt met je duim!) worden klassiek gevuld met jam. Zo lekker in combinatie met de amandel.

Koekdeeg maken
Verwarm de oven voor op 170 graden. Doe 250 gram boter en 150 gram lichte basterdsuiker in een kom en mix met een handmixer in 5 minuten luchtig en romig. Splits 2 eieren. Houd de eiwitten apart. Mix de eidooiers door het botermengsel. Zeef 350 gram bloem en een theelepel zout erboven en kneed snel tot een samenhangend deeg. Verpak in vershoudfolie en laat 2 uur rusten in de koelkast.

Met amandelschaafsel
Vorm van het deeg 50 balletjes ter grootte van een walnoot. Klop de eiwitten met een vork los in een kom. Doe 50 gram amandelschaafsel in een andere kom. Duw de deegballetje iets plat en haal ze eerst door het eiwit en druk ze in het amandelschaafsel.

Gevuld met jam
Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Duw er met je duim een kuiltje in. Vul de kuiltjes met 100 gram frambozenjam. Bak de koekjes in ongeveer 15 minuten in het midden van de oven goudbruin. Laat op een rooster helemaal afkoelen. Zo maak je duimafdrukkoekjes.