Koekdoosje vouwen

DIY

- 00:33 min.

De beste binnenkomer van deze kerst: je eigen koekdoosje met zelfgebakken koekjes. Geeft leuk, eet leuk, is leuk.

Hebben = vouwen
Het ziet er ingewikkelder uit dan het is. Iedereen kan dit doosje maken. Wat heb je nodig?stevig karton formaat 32 x 42 cm ( voor de doos)
formaat 24,5 x 34,5 cm ( voor de deksel)

Voor de binnenkant:
2 repen van 22x 6 cm
1 reep van 10 x 6 cm
2 repen van 12 x 6 cm
lineaal
potlood
snijmesje en matje
lepeltje oid om te rillen
dubbelzijdig plakband ( stevig)

Hoe verder? Zo:
Teken aan de buitenzijde van het karton van 32 x 42 cm een strook van 6 cm af, aan alle 4 de zijden. Snijd op de kopse kant de lijn in tot 6 cm. Gebruik de achterkant van een lepeltje of iets dergelijks om de lijnen voor te rillen; dit doe je om een mooiere vouw te krijgen.
Vouw nu alle kanten naar binnen en klap de zijkanten omhoog. Plak met dubbelzijdig tape de flapjes aan de binnenkant van de doos. De doos is nu klaar.

Deksel
Voor het deksel heb je het andere stuk karton nodig karton met formaat 24,5 x 34,5 cm. Nu volg je dezelfde stappen als bij de doos, maar ipv 6 cm teken je hier 2 cm af.

De binnenkant
Maak eerst:
2 repen van 22x 6 cm 
1 reep van 10 x 6 cm
2 repen van 12 x 6 cm

Vouw 1 cm aan beide kanten van de repen om: eentje naar binnen en eentje naar buiten, dan is het straks steviger in de doos. Plak de 2 lange repen overdwars in de doos, dus in de korte kant. Eentje op  8 cm vanaf de zijkant, de volgende 10 cm verder, dan hou je nog 12 cm over. In  het stuk van 8 cm plak je dan de reep van 10 x 6 cm. In het stuk van 10 cm plak je de twee repen van 12 x 6 cm. Zo krijg je mooie vakjes in de doos.

Bekleed de vakjes met een stukje bakpapier en leg daar je koekjes in. Deksel erop, versieren met een paar mooie sterren of feestelijk papier, lint eromheen en je cadeautje is klaar.