Broccoliquiche met gedroogde tomaatjes en geitenkaas

Receptvideo

- 02:40 min.

Deze broccoliquiche heeft een verrassende bodem van hazelnoten en havermout en een heerlijke vulling met geitenkaas. Lekker gezond en zonder vlees of vis.

Notenbodem maken
Verwarm de oven voor op 200 graden. Maal 50 gram havermout en 95 gram hazelnoten fijn in de keukenmachine. Voeg 2 eetlepels dragon, 2 eieren, een halve theelepel zout en 3 eetlepels olijfolie toe en mix tot een licht kleverig deeg. Vorm een bal van het deeg. Leg het deeg op een vel bakpapier en rol met een deegroller uit tot een lap die iets groter is dan de quichevorm.

Broccoliroosjes
Vet de quichevorm in met wat olie en bekleed de bakvorm met het deeg. Bak 10 minuten in het midden van de oven. Verdeel ondertussen 600 gram broccoli in roosjes. Snijd de steel in plakjes. Kook de roosjes en stelen 5 minuten. Giet af en spoel onder koud stromend water. Snijd ondertussen een avocado overlangs doormidden, verwijder de pit en schep met een lepel het vruchtvlees uit de schil.

Gladde puree
Doe de broccoli, avocado, 100 gram geitenkaas en 1 eetlepel dragon in de keukenmachine en maal tot een gladde puree. Breng het broccolimengsel op smaak met peper en zout. Schep het in de quichevorm en bak de quiche 25 minuten in het midden van de oven. Dek de quiche halverwege af met aluminiumfolie als hij te donker wordt.

Tomaatjes halveren
Halveer ondertussen 250 gram tomaatjes en leg ze met de snijkant naar boven in een ovenschaal. Besprenkel ze met 2 eetlepels olijfolie en breng op smaak met zout. Zet de tomaatjes bij de quiche in de oven en bak 20 minuten mee. Neem de quiche uit de oven, zet deze op grillstand en gril de tomaatjes nog 5 minuten in de oven. Verdeel de tomaatjes over de quiche en serveer. Zo maak je een broccoliquiche met gedroogde tomaatjes en geitenkaas.