Groene-aspergefrittata met verse kruiden

Receptvideo

- 02:59 min.

Een frittata is oorspronkelijk een restjesgerecht. Nou, dat kun je van deze variant niet zeggen! Rijkgevuld is-ie, met de lekkerste ingrediënten.

Verse kruiden
Verwarm de oven voor op 180 graden. Pluk de blaadjes van 15 gram munt en 20 gram platte peterselie en verwijder de dikke steeltjes van 15 gram dille. Snijd de kruiden fijn.

Verwijder 2 centimeter van de onderkant van 350 gram groene asperges en snijd de asperges schuin in stukken van 5 cm. Ontdooi 250 gram tuinerwten in een kom met heet water, giet af en laat goed uitlekken.

Eimengsel
Schaaf eenderde van 100 gram Parmezaanse kaas met een dunschiller en rasp de rest. Klop 8 eieren los in een beslagkom en voeg de geraspte kaas en tweederde van de fijngesneden kruiden toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Omelet bakken
Verhit 3 eetelepels extra vierge olijfolie in de ovenbestendige koekenpan en roerbak de asperges 2 minuten. Voeg de erwten en het eimengsel toe, roer kort om de groenten goed te verdelen en bak 2 min. op matig vuur tot een omelet. Zet de pan in het midden van de oven en bak de omelet nog ongeveer 20 minuten in de oven.

Snijd ondertussen 2 bosjes radijs in kwarten. Meng 1 theelepel dijonmosterd met 1 eetlepel rodewijnazijn en 2 eetlepels extra vierge olijfolie tot een dressing en breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng de radijs met de dressing en de rest van de kruiden.

Frittata
Stort de frittata op een groot bord. Leg het bord op de omelet en draai de pan met bord en al om. Snijd de frittata in punten, bestrooi met de geschaafde kaas en serveer met de radijs-kruidensalade. Zo maak je groene-aspergefrittata met verse kruiden.