Bart van Olphen - schelvis met zeekraal

Allerhande kookt met...

- 05:24 min.

In deze video kookt Allerhande met Bart van Olphen: dé visexpert van Nederland. We gaan aan de slag met schelvis en zeekraal.

Verhit 15 g boter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de paddenstoelen 3 min. totdat deze lichtgekleurd zijn. Zet het vuur laag. Dep beide kanten van de vis droog en bestrooi de filets aan beide kanten met zout, witte peper en de bloem. Klop de overtollige bloem eraf.

In de pan
Verhit de olie in een andere koekenpan op hoog vuur en leg de filets in de pan. Beweeg de pan af en toe zodat de vis niet blijft plakken. Draai het vuur na 1 min. naar middelhoog. Draai de filets na 2-4 minuten om. Zet het vuur laag en voeg de rest van de boter toe. Bak eenzelfde tijd aan de andere kant. Houd de pan schuin en schep met een lepel de boter over de vis. Haal de vis voorzichtig uit de pan met een klem of spatel.

Knoflook & zeekraal
Pel de knoflook en prik de teen op een vork. Zet het vuur onder de paddenstoelen terug op middelhoog. Voeg de zeekraal toe en bak 1-2 min. mee, terwijl je roert met de vork met de teen knoflook. Voeg het citroensap, de kappertjes en witte peper naar smaak toe. Schep het zeekraal­paddenstoelenmengsel op een bord en leg de vis daar bovenop. Serveer met de jus uit de pan.