Appelrozen

Receptvideo

- 02:25 min.

Appelrozen: schitterende taartjes, gemaakt van vers geplukte appels.

Klokhuis

Verwarm de oven voor op 190 graden. Halveer 2 appels en snijd de helften, met klokhuis, in plakjes van 1 millimeter dik. Doe in een kom, meng er voorzichtig 2 eetlepels citroensap door en schenk er 1 liter kokend water over. Laat 3 minuten staan en giet af in een zeef.

Bladerdeeg

Snijd 1 rol bladerdeeg in 10 repen van 24 bij 4 centimeter. Snijd 125 gram amandelspijs in de breedte in zo dun mogelijke plakjes. Neem een reep bladerdeeg, rek een beetje uit in de lengte. Leg over de lengte op de bovenste helft een rij amandelspijs. Bestrooi met 2 theelepels kaneel.

Vouwen maar

Leg een rij appelplakjes op de amandelspijs. Zorg dat de plakjes met de ronde schilkant boven het deeg uitsteken en elkaar steeds overlappen. Vouw nu de onderste helft van het deeg naar boven over de appelplakjes heen.

Appelroos
Rol het deeg met appel en spijs op tot een roos en zet op een stuk bakpapier van 10 bij 10 centimeter. Doe de appelroos met bakpapier in de muffinvorm. De roos hoeft niet te passen: als hij losjes op de opening staat, is het ook goed. Maak zo nog 9 rozen.

In de oven

Bak de appelrozen iets onder het midden van de oven in ongeveer 35 minuten gaar. Dek na 15 minuten af met aluminiumfolie. Laat iets afkoelen voor serveren. Zo maak je appelrozen.