Kip gestoofd in witte wijn

Receptvideo

- 02:24 min.

Kip in witte wijn, dat is be(s)toverend lekker.

Kippenpoten
Snijd 1 kilo kippenpoten een paar keer in tot op het bot. Verhit 50 gram boter in een braadpan en braad de kippenpoten in 4 minuten rondom bruin.

Prei
Was ondertussen 3 preien en snijd ze in halve ringen. Snijd 4 tenen knoflook in plakjes. Neem de kip uit de pan en laat het bakvet zitten. Bak de prei en knoflook 4 minuten in het achtergebleven bakvet.

Droge witte wijn
Ris de blaadjes van 2 takjes tijm. Voeg samen met 250 milliliter droge witte wijn, 2 kippenbouillontabletten en 500 milliliter water toe aan de prei.

Kip koken
Leg de kip terug in de pan en breng aan de kook. Zet het vuur laag en stoof de kip zonder deksel op de pan in ongeveer 30 minuten gaar. Neem de kip uit de pan en laat iets afkoelen. Zet het vuur hoger en laat het kookvocht 10 minuten inkoken. Verwijder ondertussen het vel van de kip en haal het vlees van het bot.

Crème fraîche
Meng 200 gram crème fraîche door het kookvocht en breng op smaak met peper en eventueel zout. Doe het kippenvlees erbij en warm nog even door zonder te koken. Snijd 20 gram peterselie fijn, strooi erover en serveer direct. Zo maak je kip gestoofd in witte wijn.