Sinterklaastaart

Receptvideo

- 02:48 min.

Een heerlijke laagjestaart met bitterkoekjes, mascarpone en marsepein. Die zak met cadeautjes kan wel even wachten!

Taarten maken
Verwarm de oven voor op 170 graden. Bekleed de bodems van twee bakvormen met bakpapier. Doe 250 gram zachte boter in een kom samen met 250 gram basterdsuiker en een snuf zout. Mix in 5 minuten met een mixer tot een romig geheel. Voeg al mixend een voor een 5 eieren toe. Voeg pas een nieuw ei toe als het vorige is opgenomen. Zeef 250 gram zelfrijzend bakmeel en 1 eetlepel koekkruiden boven het mengsel en spatel er luchtig door. Verdeel het beslag over de 2 vormen.

In de oven
Bak in ongeveer 45 minuten gaar in het midden van de oven. Prik na 35 minuten een satéprikker in het midden. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar. Laat de bodems in ongeveer 2 uur helemaal afkoelen.

Vulling
Verkruimel 150 gram bitterkoekjes. Roer 250 gram mascarpone los in een kom. Klop 125 milliliter slagroom stijf en meng met de bitterkoekjes door de mascarpone. Snijd de cakebodems overlangs doormidden. Je gebruikt er 3 voor de taart, dus je houd er 1 over. Draai balletjes van ongeveer 1½ centimeter van 150 gram marsepein.

Opbouwen
Bestrijk 2 bodems met de bitterkoekjesvulling. Leg de marsepeinballetjes rondom langs de rand. Stapel de bodems op elkaar op een schaal. Eindig met de onbelegde bodem. Verwarm 100 gram chocoladeglazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schenk het glazuur over de bovenkant van de taart en laat hier en daar over de rand lopen. Leg er 150 gram strooigoed in een berg bovenop. Zo maak je een sinterklaastaart.