Carrot cake met limoen en noten

Receptvideo

- 03:07 min.

Deze prachtige worteltaart heeft twee lagen en een heerlijke vulling van mon chou met limoen. Zo maak je van elke dag een feest!

Twee cakes
Verwarm de oven voor op 170 graden. Doe 150 gram boter, 275 gram basterdsuiker, 1 theelepel vanillearoma en een mespunt zout in een kom en klop in 5 minuten luchtig. Klop er een voor een 3 eieren door. Schrap 300 gram winterpeen en 3 centimeter gember en rasp fijn. Meng met 3 theelepels kaneel door het beslag. Zeef 180 gram zelfrijzend bakmeel en 1 theelepel baking soda boven het beslag en spatel erdoor. Voeg 200 gram crème fraîche toe en meng er rustig door.

In de oven
Bekleed de bodem van de springvormen met bakpapier en vet de randen in met boter. Verdeel het beslag over de vormen en bak de taarten in het midden van de oven in ongeveer 55 minuten bruin en gaar. Prik na 45 minuten met een satéprikker in het midden van de taarten om te testen of ze gaar zijn. Komt de prikker er schoon uit, dan is de taart gaar.

Topping
Doe 50 gram boter, 50 gram basterdsuiker en 45 gram zelfrijzend bakmeel in een kom en kneed tot een kruimelig deeg. Hak 75 gram pecannoten en 75 gram macadamianoten grof en kneed door het kruimeldeeg. Verdeel de kruimels over een met bakpapier beklede bakplaat en schuif ongeveer 20 minuten voor het einde van de baktijd in de oven, boven de springvormen.

Opbouwen
Neem de taarten en deegkruimels uit de oven en laat 2 uur afkoelen. Boen ondertussen 1 limoen schoon, rasp de schil en pers de vrucht uit. Meng het sap en rasp met 50 gram poedersuiker door 200 gram mon chou. Bestrijk beide taarten elk aan één kant met een derde van de roomkaas. Bestrooi 1 taart met de helft van de kruimels en leg de andere taart er met de besmeerde kant naar beneden bovenop. Bestrijk nu de bovenkant van de taart met de rest van de roomkaas en bestrooi met de rest van de kruimels. Zo maak je carrot cake met limoen en noten.