Knolselderijsoep met peterselie-olie

Receptvideo

- 02:33 min.

Met dit recept maak je voor acht personen deze heerlijk romige soep. Zo maak je nog eens makkelijk vrienden.

Knollen
Schil anderhalve kilo knolselderij en snijd in stukken van 2 centimeter. Snijd 2 tenen knoflook fijn en snijd 2 uien in halve ringen. Verhit 25 gram boter in een pan met dikke bodem en bak de knolselderij en ui 5 minuten. Roer regelmatig. Voeg de knoflook, 1 theelepel nootmuskaat, peper en eventueel zout toe en bak 3 minuten. Roer regelmatig.

Kippenbouillon en slagroom
Voeg 2 kippenbouillontabletten en 1,25 liter water toe, breng aan de kook en laat 15 minuten op laag vuur met de deksel op de pan koken. Schil ondertussen 2 peren, snijd in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd in parten. Neem de pan van het vuur, voeg de peer toe en pureer met de staafmixer. Voeg 125 milliliter slagroom toe, breng op smaak met peper en eventueel zout en verwarm 5 minuten op laag vuur.

Peterselie-olie
Snijd ondertussen 30 gram peterselie grof, doe met 6 eetlepels olijfolie en 3 eetlepels appelciderazijn in een hoge beker en pureer met de schone staafmixer.

Voor ieder een kom
Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de soep over 8 kommen en besprenkel met de peterselie-olie. Zo maak je knolselderijsoep met peterselie-olie.