Gevulde pompoen

Leuk & snel

- 00:54 min.

Ga voor groente deze kerst. Met deze gevulde pompoen garanderen wij je dat je je stuk vlees of vis niet eens mist!

Pompoen roosteren
Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de pompoen in de lengte en verwijder met een lepel de pitten en draden. Besprenkel de snijvlakken met elk 1 el olie en rooster met de snijkant naar beneden ca. 35 min. in het midden van de oven, tot het vruchtvlees zacht is.

De vulling
Snijd ondertussen de knoflook fijn en de paddenstoelen grof. Verhit 1 el olie in een hapjespan en bak de paddenstoelen, de helft van de knoflook en de helft van de tijm 8 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep uit de pan op een bord. Rasp de gele schil van de citroen en pers de helft van de vrucht uit. Verhit de rest van de olie in de hapjespan en roerbak de spinazie met de rest van de knoflook 3 min. op hoog vuur. Neem van het vuur en breng op smaak met 1 el citroensap, peper en eventueel zout.

Vruchtvlees
Neem de pompoen uit de oven, schep met een lepel een deel van het vruchtvlees eruit en houd apart. Zet de oven op 180 °C. Laat ca. 2 cm vruchtvlees aan de randen zitten.

Schil en rasp de gember en meng met de kruidnagel, nootmuskaat, het vruchtvlees van de pompoen en het citroenrasp tot een gladde puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bekleed de holtes van de pompoenhelften met ⅔ van de spinazie en duw goed aan. Verdeel achtereenvolgens de paddenstoelen en pompoenpuree in lagen over de spinazie. Dek een helft af met de rest van de spinazie en duw stevig aan.

Als een rollade
Leg de pompoenhelften in de lengte naast elkaar en klap in een snelle beweging de snijkanten tegen elkaar aan. Bind vast met keukentouw. Rooster de pompoen nog 15 min. in de oven. Neem uit de oven en laat nog 15 min. staan voordat je hem aansnijdt.

Bekijk het recept: http://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1187935/gevulde-pompoen