Bliss bowl met kerriebloemkool en hummus van Denise Kortlever

Allerhande kookt met...

- 01:45 min.

HOOFDGERECHT – 4 PERS. – 55 MIN

 

Denise Kortlever spot de laatste foodtrends. Speciaal voor Allerhande maakt ze een pittig KOMfortgerecht. Want bowlfood is hot! 

 

INGREDIËNTEN

3 el wittewijnazijn

2 tl suiker

1 komkommer

4 el yoghurt

2 tahin

2 el citroensap

4 el olijfolie

2 tl kerriepoeder

1 bloemkool

200 g couscous

250 ml groentebouillon

400 g champignons

20 g platte peterselie

8 el pikante hummus

 

Kom komkommertje

Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng de azijn en suiker in een schaal en roer tot de suiker oplost. Snijd de komkommer in blokjes en voeg toe. Schep even om en laat marineren. 

 

Dressing maken

Meng de yoghurt, tahin en het citroensap in een kom tot een romige dressing. Voeg eventueel 1 el water toe om de dressing iets te verdunnen. Meng de helft van de olijfolie met de kerrie, peper en zout in een kom.

 

Rooster de kerriebloemkool 

Snijd de bloemkool in roosjes, schep door de kerriemarinade en verspreid over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster de bloemkool 30 min. in de oven tot de roosjes goudbruin zijn.

 

Couscous wellen 

Doe ondertussen de couscous in een kom en voeg de helft van de rest van de olijfolie toe. Wrijf de korrels tussen je vingers tot ze met een dun laagje olie zijn bedekt. Schenk de bouillon erbij en laat een paar min. wellen.

 

Champignons in de koekenpan

Halveer de champignons en snijd de grote exemplaren in vieren. Verhit de rest van de olijfolie in een grote koekenpan en bak de champignons in ca. 4 min. gaar. Breng op smaak met peper, zout en de helft van de peterselie.

 

Alles in een kom

Verdeel de gare couscous over de kommen. Doe in elke kom wat geroosterde kerriebloemkool, gebakken champignons en zoetzure komkommer. Schep een lepel hummus in het midden van elke kom en bestrooi met de rest van de peterselie. Serveer de bliss bowls met de yoghurtdressing.

 

Variatietip:

Je kunt de tahin vervangen door geroosterde witte sesamzaadjes. Rooster de zaadjes in een koekenpan zonder olie of boter.

 

Like, follow & share Allerhande:

Facebook: https://www.facebook.com/allerhande

Instagram: https://instagram.com/allerhande

Pinterest: https://www.pinterest.com/allerhande

Youtube: https://www.youtube.com/allerhande