Marshmallows

Receptvideo

- 00:55 min.

Zelf marshmallows maken... Mermaid style!

Gelatine oplossen
Laat 3 blaadjes gelatine weken in water. Vet de brownievorm in en bekleed met bakpapier. Breng 225 gr suiker met 75 ml water in een steelpan zachtjes aan de kook. Knijp de gelatine uit en voeg toe aan het suikerwater. Roer totdat de gelatine helemaal is opgelost. Neem de pan van het vuur en voeg een snufje zout, 1½ tl vanille-extract toe en schenk het mengsel over in een kom.

Marshmallow beslag
Mix met een handmixer ca. 5 min. op de hoogste stand tot het mengsel in volume is verdubbeld. Voeg 10 druppels blauwe kleurstof en 5 druppels rode kleurstof toe en mix tot alles goed gemengd is. Schep het mengsel in de brownievorm en druppel nog 10 druppels blauwe kleurstof over het mengsel. Maak met een satéprikker cirkelende bewegingen door het mengsel zodat er een gemarmerd patroon ontstaat.

Laagjes marshmallow
Herhaal deze stappen nog twee keer. Waarvan de tweede laag marshmallow met 8 druppels gele kleurstof zonder te marmeren. De laatste laag wordt zonder te marmeren gekleurd met 15 druppels rode kleurstof waardoor deze lichtroze kleurt.

Homemade marshmallows
Laat 2 uur afkoelen in de koelkast. Neem de marshmallow uit de vorm en bestrooi met poedersuiker. Strooi poedersuiker op het mes en snijd in 24 blokjes.