Snowglobe met koekhuisje

Receptvideo

- 00:41 min.

Dit kerstdessert is een winterwonderland in een glas! De kids will love it… en de volwassenen stiekem ook.

Huisje van ontbijtkoek
Snijd een ongesneden stuk ontbijtkoek van 12 cm eerst in de breedte door de helft zodat je twee stukken van 6 cm hebt. Halveer vervolgens de twee helften. Je hebt nu 4 rechthoeken van 6 bij 4 cm. Leg een stuk met één van de donkere kanten naar boven in de lengte voor je. Snijd 2 schuine stukken af, zodat een langwerpig huisje met dak ontstaat. Doe hetzelfde met de andere 3 stukken ontbijtkoek.

Tekenen met glazuur
Vouw een cornetje van een stuk bakpapier en doe hier 85 g wit glazuur in. Teken met het glazuur in het cornetje op de voor- en achterkant van de huisjes deurtjes en raampjes. Teken ook met het glazuur in het cornetje een ruitjespatroon op 8 almond thins. Laat ca. 30 minuten drogen.

Snowglobe maken
Klop ondertussen 250 g slagroom stijf met 8 g vanillesuiker en ½ tl kaneel. Plak met 40 gram wit glazuur de almond thins op de schuine stukken van de ontbijtkoek, zodat er een dak op de huisjes zit. Verdeel de slagroom over de bodems van 4 gin-tonicglazen en zet in elk glas voorzichtig een koekhuisje. Laat het bij het serveren sneeuwen in de snowglobes door de huisjes met behulp van een zeefje met wat poedersuiker te bestrooien.

TIP: Wil je zien hoe je van bakpapier een cornetje vouwt? Ga dan naar ah.nl/allerhande/spuitzakje-maken