Roze KitKat-taart

Receptvideo

- 01:23 min.

Iets te vieren? Maak dan deze feestelijke taart van de Ruby Kitkat, ofwel roze Kitkat. De topping van rood fruit maakt het feest compleet!

Taartbeslag maken
Verwarm de oven voor op 175 °C. Doe 125 g ongezouten boter in een kom. Snijd 300 g amandelspijs in stukjes en voeg samen met 1 mespunt zout toe aan de boter. Klop met een mixer tot een egaal mengsel. Boen 1 citroen schoon. Rasp de gele schil boven het botermengsel. Voeg al kloppend 1 voor 1 3 eidooiers toe. Zeef 100 g zelfrijzend bakmeel erboven en roer door het beslag.

Taartbodem in oven
Klem een stuk bakpapier op de bodem van de springvorm en vet de randen in met boter. Schep het beslag in de vorm en bak 25 min. in het midden van de oven. Neem uit de oven en laat 1 uur in de vorm afkoelen.

Kwarkmengsel van zomerfruit
Doe ondertussen 250 g bevroren zomerfruit met 50 g kristalsuiker in een pannetje en breng aan de kook. Laat 5 min. zachtjes koken en zet het vuur uit. Pureer het warme fruit met de staafmixer tot een glad mengsel. Week 5 blaadjes gelatine 5 min. in koud water. Knijp ze uit en meng door de nog warme fruitpuree. Meng de puree door 500 g volle kwark en schenk het kwarkmengsel op de taartbodem in de springvorm. Laat 5 uur opstijven in de koelkast. Neem de taart uit de koelkast. Snijd de taart met een mes rondom los van de springvorm en neem uit de vorm. Zet, zonder bakpapier, op een mooie schaal.

Witte chocolade au bain-marie smelten
Smelt 50 g witte chocolade au bain-marie of in de magnetron. Breek de hoeveelheid van 14 verpakkingen ruby kitkats voorzichtig los van elkaar. Bestrijk de amandelcakelaag aan de buitenkant met de gesmolten chocolade en zet ca. 40 losse kitkats tegen de taart aan. Strik een lint om de taart.

Ruby Kitkats op taart
Zet de bakring op het midden van de taart. Steek de rest van de kitkats rechtop tegen de buitenrand van de ring. Duw ze in het kwarkmengsel tot aan de amandelbodem. Strik ook om de kleine cirkel een lint en neem de ring weg.

Topping van rood fruit
Smelt 50 g witte chocolade au bain-marie of in de magnetron en schenk op de taart. Bestrijk met een spatel de binnenkant van de kitkatcirkels ermee zodat ze goed aan elkaar blijven zitten. Verwijder het lint van de kleine cirkel. Vul de ruimte in de kitkatcirkels met 500 g aardbeien, 150 g frambozen en 150 g blauwe bessen.