Zo doe je dat: bloemkoolcouscous, bloemkoolpizza, bloemkool op de BBQ

Leuk & snel

- 00:33 min.

How to bloemkool! Drie leuke kooktechnieken met bloemkool op een rij. Leer bloemkoolrijst of –couscous maken, of een pizzabodem van bloemkool maken. Maar ook hoe je perfect een bloemkool grilt op de barbecue.

Pizzabodem van bloemkool maken
Verwarm de oven voor op 230 °C. Gaar ondertussen in een middelgrote magnetronbestendige kom 550 g bloemkoolrijst 4-6 min. in de magnetron op 1000W. Laat iets afkoelen. Bespuit een bakplaat royaal met bakspray. Doe de bloemkoolrijst in een schone keukenhanddoek en knijp of wring al het overtollige vocht uit. Meng in een middelgrote kom de bloemkool met een ei, 22 g geraspte Parmezaanse kaas, 1 tl zout en de 120 g geraspte mozzarella. Breng het bloemkoolmengsel over naar de ingevette bakplaat en druk stevig in een cirkel van 28 cm. Bak in 12 min. goudbruin.

Bloemkoolcouscous maken
Verdeel de bloemkool in roosjes. Maal in de keukenmachine fijn tot de grootte van couscouskorrels.

Bijbehorend recept: https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1186138/bloemkoolcouscous-met-makreel

Hele bloemkool grillen op de BBQ
Steek de barbecue aan, gebruik hiervoor het liefst een firestarter. Wikkel ondertussen de bloemkool in aluminiumfolie. Leg de bloemkool op het barbecuerooster als de kolen roodgloeiend zijn. Doe de deksel op de barbecue. Laat de bloemkool in ca. 30 min. gaar worden. Keer halverwege. Houd de garing goed in de gaten, de bloemkool mag niet te zacht worden. Verwijder na 30 min. voorzichtig de aluminiumfolie van de bloemkool. Gril nog 5 min. tot de bloemkool goudbruin ziet.

Bijbehorend recept: https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1188645/hele-bloemkool-van-de-barbecue