Gele-linzenspaghetti met knolselderij en tomaat

Receptvideo

- 00:31 min.

Voor dit makkelijke pastagerecht gebruiken we geen gewone spaghetti, maar spaghetti van gele linzen. Gele linzen? Ja, dat doet het in dit pastagerecht heel goed bij de tomatensaus met knolselderij, pijnboompitten en basilicum. Het resultaat: een gezond en smaakvol pastagerecht.

Knolselderij snijden
Snijd 600 g knolselderij in plakken van een ½ cm. Stapel de plakken op elkaar en snijd in repen van een ½ cm. Snijd de repen in blokjes van een ½ cm. Verhit 2 el olijfolie in een hapjespan en bak de knolselderij 6 min. op middelhoog vuur. Snijd 500 g tastytom-trostomaten doormidden en 1 teen knoflook fijn. Voeg samen met 1 tl gedroogde oregano toe aan de knolselderij en zet het vuur hoger. Bak 7 min. Duw de tomaten met een houten lepel plat.

Gele linzenspaghetti koken
Kook ondertussen 250 g gele-linzenspaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Verhit een koekenpan en rooster 65 g pijnboompitten op middelhoog vuur in 4 min. goudbruin. Giet de spaghetti af en voeg toe aan het knolselderij-tomaatmengsel in de hapjespan. Boen 1 citroen schoon en rasp de gele schil er naar smaak boven en schep om. Pers de citroen uit. Breng de spaghetti op smaak met citroensap (begin met 1 el), peper en eventueel zout. Bestrooi met de pijnboompitten. Scheur de blaadjes van 10 g basilicum in stukken, strooi over de spaghetti en serveer.