Gegrilde kipspiesjes met pindasaus en wortelsalade

Receptvideo

- 00:48 min.

Kipspiesjes van de barbecuedoen het altijd goed,, zeker met pindasaus! Maak er een frisse wortelsalade bij en je hebt het ideale zomergerecht.

Kip marineren
Gebruik je houten satéprikkers, week dan 8 stuks 30 min. in water om te voorkomen dat ze op de barbecue verbranden. Rasp de groene schil van 1 limoen in een kommetje en pers het sap uit 2 limoenen in een ander. Schenk de helft van het inmaakvocht uit 1 potje van 190 g sushigember bij het limoensap. Voeg 1 el sesamolie en 1 el sojasaus toe. Snijd de helft van 1 rode peper in ringetjes. Verwijder bij de rest van de peper de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukjes. Snijd 4 scharrelkipdijfilets in blokjes van 1 x 1 cm en doe in een schaal. Schenk de helft van het limoensapmengsel erover. Voeg de helft van de fijngesneden peper toe, schep om en laat 25 min. afgedekt in de koelkast marineren.

Pindasaus maken
Rijg de kip aan de prikkers of spiesen. Steek de barbecue aan. Doe 125 g 100% pindakaas met stukjes in een kom en voeg het limoenrasp, de rest van de fijngesneden rode peper, 1 el sesamolie en 1 el sojasaus toe. Voeg 150 ml water toe en roer tot een gladde saus. Voeg meer water toe als de saus te dik is.

Kip grillen
Doe 300 g peen julienne in een schaal. Snijd 10 radijsjes in plakjes en 95 g sushigember in reepjes en voeg toe. Meng de salade met de rest van het limoensapmengsel. Bestrooi met 15 g muntblaadjes en de peperringetjes. Gril de kipspiesjes in ca. 6 min. op de hete barbecue. Keer regelmatig. Serveer de spiesjes met de salade en pindasaus.