Parmezaan-truffel aardappelkroketjes van leftover aardappelen

Leuk & snel

- 00:25 min.

Aardappel over? Met dit recept maak je er heerlijke aardappelkroketjes van! Secret ingrediënt? Truffel en Parmezaan, zo ontzettend lekker. We <3 koken met restjes.

 

HAPJE – 16 STUKS – 20 MIN. + 60 MIN. WACHTTIJD

 

INGREDIENTEN

125 g Parmigiano Reggiano (stuk)

500 g gekookte aardappelen (afgekoeld) (ca. 700 g ongekookt)

2 middelgroot eieren

5 el truffelmayonaise

2 liter arachideolie

2 el tarwebloem

50 g panko

 

Aardappelkroketjes maken

Rasp de Parmezaanse kaas. Stamp de leftover aardappelen met een pureestamper tot puree. Meng de aardappelen met 1 ei, 2 el truffelmayonaise en 2/3 van de kaas. Bestrooi met peper en zout. Vorm 12 kroketjes van 7 bij 2,5 cm van het pureemengsel. Zet min. 1 uur in de koelkast om op te stijven.


Frituren

Verhit de olie in een (frituur)pan tot 180°C. Zet 3 diepe borden naast elkaar. Verdeel de bloem, peper en eventueel zout over bord 1, klop het andere ei los in bord 2 en meng de rest van de kaas met de panko in bord 3. Rol de kroketjes achtereenvolgens door de bloem, het eimengsel en het pankomengsel. Zorg dat alles goed bedekt is. Frituur de aardappelkroketjes (in delen) in 5 min. goudbruin en gaar. Serveer met de rest van de truffelmayo

 

TIP Je kunt de aardappelkroketjes ook bereiden in de oven. Verwarm de oven voor op 220°C en bak in ca. 20-25 min. goudbruin en gaar.