Gegrilde halloumiburgers

Leuk & snel

- 00:50 min.

Vega burger van de BBQ! Staat de halloumi-burger ook hoog op jouw lijstje met favoriete vegetarische recepten? Lucky you, want dan kon dit zomaar eens je nieuwe lievelingsrecept zijn. Deze halloumi-burger is extra lekker door het rokerige smaakje van de BBQ. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de gegrilde aubergine die de burger helemaal afmaakt. Laat die zomer maar komen!

INGREDIENTEN
450 g halloumi 43+ (kaas)
1⁄2 aubergine
2⁄3 bakje tijm (à 15 g)
2 el honing
4 el olijfolie
4 el Griekse yoghurt
4 witte bollen sesam (zak 6 stuks)
75 g rauwkost radijsmix (zak 150 g)

barbecue

Halloumi marineren
Steek de barbecue aan. Snijd de halloumi overlangs in 2 plakken. Snijd de aubergine in 8 ronde plakken van een 1⁄2 cm.
Ris de blaadjes van de takjes tijm en doe samen met de honing en olie in een kom. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de plakken halloumi toe. Meng tot alles bedekt is en laat 5 min. marineren. Bestrooi de plakken aubergine met peper en eventueel zout.

Halloumi grillen
Haal de halloumi uit de marinade. Meng de Griekse yoghurt door de overgebleven marinade. Gril de plakken halloumi en aubergine 6 min. op de barbecue tot er mooie grillstrepen ontstaan en de aubergine gaar is. Keer halverwege. Snijd de broodjes doormidden en gril de broodjes 1 min. op de snijkant.


Halloumi-burgers maken
Besmeer de onderste helften van de broodjes met de yoghurt-honingdressing. Beleg met een plak aubergine, de halloumi-burger, nog een plak aubergine en de rauwkost radijsmix. Dek af met de bovenste helften.

TIP Snijd voor een snelle salade de overgebleven aubergine in plakken, gril ze 6 min. en snijd in stukken. Lekker met wat balsamicoazijn en verse munt.