Gebakken noedels met vega gehakt en pindasaus

Receptvideo

- 00:53 min.

Is ‘Wat eten we vandaag?’ bij jou ook altijd de vraag? Deze gebakken noedels met vegetarisch gehakt zijn helemaal vega-proof! De zelfgemaakte pindasaus in dit gerecht is een échte smaakmaker. Heb je nog nooit zelf pindasaus gemaakt? No worries, met dit recept is het peanuts!

INGREDIËNTEN
225 g rijstnoedels 5 mm (zak, Conimex) 
450 g nasi-bamigroente 
1 rode paprika 
2 bosuitjes 
2 el sesamolie 
200 g rulstukjes 
200 ml kokosmelk 
5 el pindakaas naturel 
4 el sojasaus 
2 el sambal oelek (fles 280 g, AH BASIC) 
125 g taugé

Noedels koken
Breng een ruime pan met water aan de kook en haal de pan van het vuur. Voeg de rijstnoedels toe en laat 2 min. wellen in het hete water. Trek de rijstnoedels los met 2 vorken, giet af en spoel af onder koud stromend water. Laat goed uitlekken en houd apart in een vergiet.

Groente snijden en bakken
Haal de rode peper uit de nasi-bamigroente. Halveer in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd fijn. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukjes van een 1/2 cm. Snijd een 1/2 cm van de boven- en onderkant van de bosui en snijd de uitjes fijn (ook het groen).
Verhit 1 el olie in een grote hapjespan op middelhoog vuur. Bak de rode peper, de nasi-bamigroente en de paprika 5 min.

Vegetarisch gehakt bakken
Verhit de rest van de olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de rulstukjes 3 min. Voeg de bosui toe en bak nog 2 min.

Zelf pindasaus maken
Verwarm ondertussen de kokosmelk in een steelpan. Voeg de pindakaas, sojasaus en sambal toe en breng al roerend tegen de kook aan.

Gebakken noedels maken
Voeg de noedels en de pindasaus toe aan de groente in de hapjespan en bak nog 2 min. mee. Voeg de taugé toe en roer erdoor. Verdeel de rulstukjes met bosui over de gebakken noedels.