Regenboogpizzabootjes

Receptvideo

- 00:29 min.

Pizza maken? Probeer eens dit pizza-recept: regenboogpizzabootjes! Een ideaal recept voor kinderen. Makkelijk om te maken en leuk om samen te doen. Op het verse pizzadeeg smeer je tomatensaus en als beleg neem je mozzarella, paprika, mais, courgette en rode ui. Een vegetarisch recept dus. Even de oven in en je kunt aan tafel. Maar wees gewaarschuwd: dit kleurrijke pizzabroodje vaart zo je mond in!

LUNCHGERECHT – 4 PERS. – 25 MIN.

INGREDIËNTEN
1⁄2 rode paprika
1⁄2 blikje mais (150 g)
1⁄4 rode ui
125 g mozzarella
1 courgette
1 pakket vers pizzadeeg en tomatensaus (600 g)
deegroller
4 satéprikkers

Pizza-ingrediënten snijden
Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de paprika, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 cm. Giet de mais af. Snipper de rode ui. Snijd de mozzarella in blokjes van 1 cm. Schaaf met een kaasschaaf 4 dunne plakken van de courgette. Snijd de helft van wat er over is van de courgette in blokjes van 1 cm.

Tomatensaus op de pizza
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel het deeg in vieren. Rol elk stuk iets uit tot je een rechthoek van 1⁄2 cm dik hebt. Leg ze op de bakplaat. Smeer elk stuk deeg in met een beetje tomatensaus, maar laat aan de randen 1⁄2 cm vrij.

Pizza beleggen met mozzarella en groente
Verdeel de groenten (behalve de repen courgette) en mozzarella in nette banen over de pizzabootjes. Vouw het deeg langs de randen naar binnen met de punten naar elkaar toe, zodat je een bootje met een rand krijgt. Vouw de uiteinden iets naar binnen. Bak de pizzabootjes ca. 16 min. in de oven goudbruin en gaar. Prik ondertussen de plakken courgette aan de satéprikkers als zeil. Steek de zeiltjes voor het serveren in de punt van de pizzabootjes.